Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ankara’da TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısı ve Şehitler

Ankara’da TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısı ve Şehitler

haber haber -
2 0

TUSAŞ’a Terör Saldırısı

Ankara, bugün menfur bir terör saldırısıyla sarsıldı. Türkiye’nin havacılık alanındaki gücüne güç katacak Milli Muharip Uçak KAAN projesi gibi birçok önemli projeyi yürüten TUSAŞ’a, 2 terörist tarafından saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, saldırı 15.26’da gerçekleşti ve jandarma ile emniyet birimleri hemen olay yerine intikal etti. Saldırıda 1’i kadın 2 terörist ölü ele geçirildi.

Şehitlerin Kimlikleri Açıklandı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında şehit olanlar şunlardır: makine mühendisi Zahide Güçlü, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, çalışan Hasan Hüseyin Cambaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan.

Şehitlerden Birinin Hikayesi

Şehit mühendis Zahide Güçlü’nün doğum günüydü ve eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye giderken terör saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralanan Güçlü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Taksi Şoförünün Şehit Edilmesi

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kullandığı taksinin şoförü Murat Arslan’ı öldürdükleri ve aracın bagajına koydukları tespit edildi. Arslan’ın babası, “Oğlumu sırtından vurmuşlar, hala oğlumu göremedim” dedi.

Sivaslı Kalite Kontrol Görevlisi

TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun’un Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Hıdırlık köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve Ankara’da defnedileceği belirtildi.

Ailelerin Acısı ve Üzüntüsü

Şehitlerin aileleri ve yakınları, acılarını ve üzüntülerini dile getirerek, terör saldırısının vahşetini kınadılar. Şehitlerin anısına Türk bayrakları asılarak, vatanları için canlarını feda eden kahramanlar unutulmayacak.

İlgili Yazılar