Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Ticaret Bakanlığı Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

haber haber -
21 0

IBAN Kiralama İlanlarına Dikkat!

Ticaret Bakanlığı, sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı önemli bir uyarıda bulundu. Bakanlık, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere tüketicileri dolandırma girişimlerine karşı vatandaşları bilgilendirdi.

Dolandırıcılar Hedefine Kimi Seçiyor?

Bakanlığın açıklamasında, dolandırıcıların özellikle geliri kısıtlı olan, yaşlı, engelli veya daha hassas tüketicileri hedef aldığı vurgulandı. Dolandırıcılar, çeşitli platformlar aracılığıyla yüksek kazanç vaadiyle tüketicileri kandırmaya çalışıyor.

Vatandaşların Dikkat Etmesi Gerekenler

Vatandaşlar, sahte isimlerle yapılan aramalara, aldıkları e-posta ve mesajlara, sosyal medya üzerinden gelen reklamlara karşı dikkatli olmalı. Özellikle kimlik ve hesap bilgilerini paylaşırken, dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Yasal Riskler

Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başkaları tarafından kullanılması suç teşkil ediyor. Hesap sahibi, bu durumu bankaya bildirmezse, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Bakanlık ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda, sosyal mühendislik dolandırıcılığıyla mücadelede alınacak önlemler ve iş birliği konuları ele alındı. Konuyla ilgili incelemelerin devam edeceği belirtildi.

İlgili Yazılar