Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Bakan Bolat: İmalat Sektörü İhracatında Olumlu Gelişmeler

Bakan Bolat: İmalat Sektörü İhracatında Olumlu Gelişmeler

haber haber -
16 0

Bakan Bolat: Nisan Ayında İhracat İklimi Endeksi Yükseldi

Bakan Bolat, İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi verilerini değerlendirdi. Mart ayındaki 51,6’dan nisan ayında 52,3’e yükselen endeksin son 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

İhracat Pazarlarında Güçlenme Eğilimi Sürüyor

Bakan Bolat, ihracat pazarlarında talep koşullarının güçlenme eğiliminin devam ettiğini ve Nisan ayında önemli pazarlarda üretimin arttığını ifade etti. Almanya ve Fransa’da ekonomik daralmanın sona yaklaştığı sinyallerini aldıklarını açıkladı.

En Büyük 10 İhracat Pazarı Genişleme Kaydetti

Bakan Bolat, 2023 itibarıyla toplam ihracatın yüzde 47’sini oluşturan en büyük 10 ihracat pazarı içerisinde, Nisan ayında 8 ekonominin genişleme kaydettiğini belirtti. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başı çektiği bu pazarlarda güçlü artışlar görüldü.

Katma Değer Odaklı Politikalarla Küresel Pay Artırılacak

Bakan Bolat, 2024 yılının ocak-nisan döneminde ihracatın geçen yıla göre yüzde 2,7 arttığını vurgulayarak, katma değeri yüksek ürün ve pazar çeşitlendirmesine odaklanarak küresel ekonomi ve ticaretindeki paylarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Küresel ticaretteki iyileşmelerden faydalanarak ihracat hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.

İlgili Yazılar