20 Mayıs’ta Başvurular Başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Bakan Tekin, Bakanlık’ta yaptığı basın açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen atamalarına ilişkin çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Atama Planı ve Başvurular
Tekin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara 20 bin öğretmen ataması planlandığını açıkladı ve başvuruların 20 Mayıs’ta alınmaya başlayacağını belirtti.
Atanacak Branşlar ve Dağılımı
Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşların Sınıf Öğretmenliği (3 bin 263), Özel Eğitim Öğretmenliği (2 bin 499), Rehberlik Öğretmenliği (1597), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (1594) ve İngilizce Öğretmenliği (968) olduğunu açıkladı.
KPSS ve Mülakat
Öğretmen atamalarında mülakata ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin, ”Skorun %50’sinin KPSS, %50’sinin mülakat olarak belirleneceğini” söyledi.