Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Detayları

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Detayları

haber haber -
61 0

İOKBS Giriş Belgesi Açıklandı!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için sınav günü geldi ve bursluluk sınavı giriş belgesi “www.meb.gov.tr” sitesinde erişime açıldı. Öğrenciler, TC kimlik numaralarını ve doğum tarihlerini girerek sınav merkezi, bina, salon ve sıra numaralarını öğrenebilirler.

Sınav Tarihi ve Saati

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılacak ve tek oturum şeklinde düzenlenecek.

Süre ve Soru Sayısı

Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

Sınav Giriş Belgesi ve Sorgulama

Bursluluk sınavı giriş belgesi, sınav giriş yerini, salonu, sıra numarasını ve alacakları sınav tedbir hizmeti gibi bilgileri içermektedir. Bu belge, http://www.meb.gov.tr adresinden yayınlandı ve öğrenciler, TC kimlik numaralarını ve doğum tarihlerini girerek gerekli bilgilere ulaşabilirler. Sınav giriş belgeleri, öğrencilerin kayıtlı oldukları okullardan da temin edilebilir.

Yeniden Nisan Ayında

Önceki yıllarda öğretim yılı bitmeden gerçekleştirilen bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayında yapılıyordu. Ancak bu yıl 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı tamamlanmadan, yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava ilişkin detaylı bilgiler, “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024″te yer alacak.

İlgili Yazılar