Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Kahramanmaraş’taki Said Bey Sitesi Deprem Davası

Kahramanmaraş’taki Said Bey Sitesi Deprem Davası

haber haber -
17 0

32. Duruşmada Sanıklar Savunmalarını Yaptı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi davasında 32. duruşma Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz ve tutuklu sanıklar ile ölenlerin yakınları ve avukatlarının katıldığı duruşmada tanıklar dinlendi ve sanıklar savunmalarını yaptı.

Tanıklar ve Sanıkların Savunmaları

Müteahhit Hasan Çam: Suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti. Zemin etüt çalışmasının yanlış olduğunu belirterek, “Zeminin durumu bildirilseydi bınayı hiç yapmazdık” dedi.

Yavuz Kaygısız: Zemin etüt raporunun hatalı olduğunu belirterek, “Yetkisi bulananlardan şikayetçiyim” dedi ve tarihte görülmeyen 3 büyük depremin dikkate alınmasını talep etti.

Halil Yıldız: Denetimlerin mevzuata uygun yapıldığını savunarak, “Karot örnekleri yanlış alındı” şeklinde ifade etti ve yeni bir bilirkişi heyeti istedi.

Yeni Bilirkişi Heyeti ve Ertelenen Dava

Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Davanın 9 Temmuz’a ertelendiği açıklandı.

Ölenlerin Yakınları Açıklama Yaptı

Sitede hayatını kaybeden Tuba Erdemoğlu, diğer ölenlerin yakınlarıyla adliye önünde açıklama yaparak, usulsüzlükler tespit ettiklerini ve Dulkadiroğlu Belediyesi’ni suçladıklarını dile getirdi. Dava sürecinde belediye başkanı ve ilgili yetkililere karşı şikayetçi olduklarını belirtti.

İlgili Yazılar