Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Depremzedelere Önemli Destek Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Depremzedelere Önemli Destek Açıklaması

haber haber -
30 0

Bakan Işıkhan, Depremzedelere Müjdeli Haber Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki vatandaşlara desteklerin sürdüğünü açıkladı. Bakan Işıkhan, şu detayları paylaştı:

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması

Bakan Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, 30 Nisan 2024 itibarıyla sona erecek mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024’e kadar uzatıldığını belirtti. Bu kapsamda, iş yerleri, sigortalılar ve genel sağlık sigortalılarının yasal süresi içinde gerekli bilgi, belge ve beyannameleri 16 Eylül 2024’e kadar SGK’ye iletmeleri gerekiyor.

Ödeme Kolaylıkları

Bakan Işıkhan, ödeme vadesi geçmiş borçların 30 Eylül 2024’e, 2023 ve 2024 yılına ait prim borçlarının ise 28 Şubat 2025’e kadar ertelendiğini duyurdu. Ayrıca, faiz alınmaksızın 24 aya kadar taksitle ödeme imkanı sağlandığını belirtti.

Borçlanma ve İhya Kapsamındaki Borçlar

Sigortalıların borçlanma ve ihya kapsamındaki borçlarının ödenmesi ile kontrol muayene tarihlerinin sorunsuz şekilde yürütülmesi için yeni mücbir sebep tarihine göre ödeme sürelerinin güncellendiğini ifade eden Bakan Işıkhan, “Her zor zamanımızda olduğu gibi yaralarımızı birlikte saracağız. Çünkü biz Türkiye’yiz.” dedi.

İlgili Yazılar