Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ‘The Times of Israel’ Haberine Göre İsrail ve Gazze Arasındaki Esir Takası Müzakereleri Sürüyor

‘The Times of Israel’ Haberine Göre İsrail ve Gazze Arasındaki Esir Takası Müzakereleri Sürüyor

haber haber -
21 0

Katar Başbakanı İle Görüşmek Üzere Doha’ya Giden Burns, İsrail ve Gazze Arasındaki Esir Takası Müzakerelerine Devam Ediyor

‘The Times of Israel’ haberine göre, Gazze’de esir takası mutabakatı müzakereleri için Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmek üzere dün Doha’ya giden Burns temaslarına devam ediyor.

Netanyahu ve Burns Arasındaki Görüşme Bugün Batı Kudüs’te Gerçekleşecek

İsrailli bir yetkili, Burns ile Netanyahu arasındaki görüşmenin bugün öğleden sonra Batı Kudüs’te gerçekleşeceğini söyledi. Burns’un ziyareti, uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah kentinde bazı mahalleleri boşaltmaya başladığı gün gerçekleşiyor.

Esrir Takası Müzakereleri Mısır ve Katar Arabuluculuğunda Devam Ediyor

Burns, 3 Mayıs’ta Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderek İsrail ve Hamas arasındaki esir takası müzakerelerine katılmıştı. Kahire’deki esir takası görüşmeleri, Mısır ile Katar’ın arabuluculuğunda yeni bir ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatına yönelik hazırlıklarla devam ediyor.

Hamas, Kalıcı Ateşkes İçin Güvence Talep Ediyor

Hamas, imzalanacak esir takası anlaşmasında Gazze’deki savaşın sona ereceği kalıcı bir ateşkes konusunda güvence talep ederken, İsrail’deki üst düzey isimler ise Refah’a kara saldırısı düzenleme niyetlerini sürdürüyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e “Soykırım” Suçlaması

Gazze Şeridi’nde yaşanan insani felaket ve yıkım karşısında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda “soykırım” suçlamasıyla yargılanıyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti.

İlgili Yazılar