Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. İthalatçılar, İsrail ile Ticareti Üçüncü Ülkeler Üzerinden Yürütmeye Çalışıyor

İthalatçılar, İsrail ile Ticareti Üçüncü Ülkeler Üzerinden Yürütmeye Çalışıyor

haber haber -
20 0

İhracatçılar Ürünlerini İsrail’e Göndermek İçin Alternatif Yollar Arıyor

Reuters’ın görüştüğü dört ihracat sektörü kaynağının verdiği bilgiye göre, İsrail’den sipariş alan veya ödeme alan ihracatçılar, ticaretin durdurulması kararının ardından ürünlerini üçüncü ülkeler üzerinden İsrail’e göndermenin yollarını arıyor.

Filistin’e Giden Malların Önü Kesildi

Gümrük sistemlerinin İsrail’i kabul etmemeye başlamasıyla birlikte, imalatçılar özellikle ödemesi alınan, üretim bandına giren, yola çıkan veya gümrükte takılan ürünleri Lübnan, Mısır veya Ürdün üzerinden göndermek için çözümler arıyor. İhracatçılar, Filistin’e gönderdikleri malların da İsrail üzerinden geçmesi gerektiğini belirtiyor ve bu durumun zararlı olduğuna dikkat çekiyor.

Türkiye’nin İsrail İthalat ve İhracatı

Geçen yıl Türkiye’nin İsrail’den 1,6 milyar dolarlık ithalat yaptığı ve 5,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiği belirtiliyor. İhracattaki başlıca kalemler arasında demir-çelik, taşıtlar ve plastikler yer alırken, İsrail’den yapılan ithalatta mineral yakıtlar ve yağlar, plastikler ve demir-çelik ön plana çıkıyor.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin Açıklamaları

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İsrail’e ihracatın durdurulması nedeniyle oluşabilecek kaybı telafi etmenin kolay olmadığını ifade etti. Gültepe, ticaret sorununun çözülmemesi halinde yılsonu ihracat hedeflerinin revize edilebileceğini belirtirken, İsrail ile olan ticaretin devam etmesi halinde firmaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Yazılar