Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail’in Refah Sınır Kapısı Saldırısı Uluslararası Tepkilere Neden Oldu

İsrail’in Refah Sınır Kapısı Saldırısı Uluslararası Tepkilere Neden Oldu

haber haber -
14 0

Hamas, ABD ve BM İsrail’i Tepki Yağmuruna Tutuyor

İsrail, Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafını işgal etmesi sonrasında Hamas, saldırının ateşkes çabalarına zarar verdiğini açıkladı. ABD ve uluslararası kamuoyu İsrail’e baskı yapılmasını istiyor.

Antonio Guterres ve Almanya’dan İnsani Endişe

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Refah’a kara saldırısının korkunç insani sonuçlar doğurabileceğini ve bölgeyi istikrarsızlaştıracağını vurguladı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 1 milyon insanın korunmaya ihtiyacı olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

Çin, Fransa ve Yunanistan’dan Uyarılar

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Yunanistan’ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak lideri Stefanos Kaselakis, saldırının insani felakete yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Diğer Ülkelerin Tepkileri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Brezilya, İspanya’daki Podemos partisinin lideri İone Belarra, Ürdün, Mısır ve İran da saldırıyı kınadı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF ise Refah’taki çocuklar için ateşkese ihtiyaç olduğunu açıkladı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise saldırının İsrailli rehinelerin getirilmesi için düzenlendiğini savundu.

İlgili Yazılar