Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. IMF’nin Nisan Raporuna Göre Dünya Ekonomik Görünümü

IMF’nin Nisan Raporuna Göre Dünya Ekonomik Görünümü

haber haber -
19 0

IMF’nin “İstikrarlı ama Yavaş: Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık” Başlıklı Raporu

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun nisan sayısını “İstikrarlı ama Yavaş: Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık” başlığıyla yayımladı. Raporda, ekonomik aktivitenin küresel dezenflasyona karşın şaşırtıcı derecede dayanıklı olduğu belirtiliyor.

Ekonomik Aktivite ve Enflasyon

Raporda, ekonomik aktivitenin stagflasyon ve küresel resesyon uyarılarına meydan okuyarak istikrarlı bir şekilde büyüdüğü vurgulanıyor. İstihdam ve gelirlerdeki büyümenin istikrarlı seyrettiği ve enflasyonun hedeflenen seviyelere yaklaştığı ifade ediliyor. Merkez bankalarının politika gevşemesine yöneldiği ve maliye politikalarının sıkılaştırılmasının büyümeyi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Küresel Ekonomik Büyüme ve Tahminler

Raporda, dünya ekonomisinin 2024 ve 2025 yıllarında geçen yılın hızında büyümesinin öngörüldüğü belirtiliyor. Küresel büyümenin tarihsel standartlara göre düşük olduğu ve bu durumun kısa ve uzun vadeli faktörlerden kaynaklandığı vurgulanıyor.

Ülkelere Göre Büyüme Tahminleri

Raporda, Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerinin sabit tutulduğu, ABD ekonomisinin büyüme tahmininin yükseltildiği ancak Avro Bölgesi’nin büyüme tahmininin düşürüldüğü belirtiliyor. Çin ekonomisinin büyüme beklentisinin ise sabit kaldığı ifade ediliyor.

Küresel Görünüme Yönelik Riskler

Raporda, küresel görünüme yönelik risklerin genel olarak dengelendiği ancak jeopolitik gerilimlerin ve diğer faktörlerin faiz oranlarını ve varlık fiyatlarını etkileyebileceği uyarısında bulunuluyor. Büyük ekonomiler arasındaki enflasyonla mücadele hızlarındaki farklılıkların da finansal sektörleri etkileyebileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar