Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Dezenformasyon Bülteni: Gerçekler ve Yanlış İddialar

Dezenformasyon Bülteni: Gerçekler ve Yanlış İddialar

haber haber -
12 0

Antalya’daki Teleferik Kazası İddiaları

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili çıkan haberlerdeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onay veya sertifikalandırmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Suriyelilere İlişkin Manipülasyon İddiaları

Sosyal medyada dolaşan “Suriyeliler bayramlaşmak için ülkelerine gidiyor” iddialarının manipülasyon içerdiği açıklandı. Söz konusu görüntülerin 2021 yılına ait olduğu ve güncelmiş gibi sunulduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılında almış olduğu kararla, Suriyelilere bayram izni verilmesi uygulamasının sonlandırıldığı hatırlatıldı.

Taksim Metrosu ve Suriyeliler İddiaları

Sosyal medyada dolaşan “Taksim metrosunda Suriyelilerin bayram eğlencesi” iddialarının doğru olmadığı açıklandı. Yapılan araştırmalarda, müzik eşliğinde eğlenen kişilerin Suriyeli değil, Türk vatandaşı olduğu tespit edildi.

Kürecik Radar Üssü İddiaları

İran ve İsrail ile ilgili açıklamalar sonrasında dolaşıma giren Kürecik Radar Üssü iddialarının doğru olmadığı belirtildi. Üssün ulusal güvenliğimizi sağlamak amacıyla NATO müttefiklerine hizmet verdiği vurgulandı. Radar bilgilerinin NATO prosedürleri çerçevesinde paylaşıldığı ve İsrail gibi NATO müttefikleri olmayan ülkelerle paylaşılmadığı ifade edildi.

Rusya ve İsrail ile İlgili Manipülasyon İddiaları

Rus medyası tarafından servis edilen ve Crocus City Hall terör saldırısını gösteren fotoğrafların Hayfa Limanı’ndaki patlamalarla bir ilgisinin olmadığı açıklandı. Fotoğrafların bölgeyle alakasız olduğu belirtildi.

İlgili Yazılar