Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Tarım Bakanı Yumaklı, Üreticilere 331 Milyon Lira Destek Sağladı

Tarım Bakanı Yumaklı, Üreticilere 331 Milyon Lira Destek Sağladı

haber haber -
29 0

Türkiye’nin Tarımsal Dönüşümünde Önemli Adımlar Atılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muş’ta düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, **331 milyon liranın üreticilerin hesaplarına aktarıldığını** belirtti. Bakan Yumaklı, üreticilerle yapılan programlarla bir araya gelerek Türkiye’nin gıda arz güvenliğini sağlayacak uygulamaları anlattı.

Stratejik Planlamalar ve Destekler Üretimi Artırıyor

Bakan Yumaklı, **2023’ten itibaren yapılan yapısal dönüşümlerle bitkisel ve hayvansal üretim planlamalarının başladığını** vurguladı. Özellikle stratejik ürünler olan hububat, baklagil, yağlı tohumlar ve yem bitkileri için planlama yapıldığını söyleyen Yumaklı, üretimi artırmak amacıyla çiftçilere yönelik desteklerin değiştirildiğini ifade etti.

Üreticilerin Yanında Olmaya Devam Ediyoruz

Bakan Yumaklı, çiftçilere verilen desteklerde artış yapıldığını belirterek, **çiğ süt desteklerinde yüzde 40 ilave destek sağlandığını** açıkladı. Ayrıca, Muş’un önemli bir şeker pancarı üretim merkezi olduğunu vurgulayan Bakan, içme suyu konusunda yapılan yatırımların da önemine dikkat çekti.

Bu önemli destekler ve planlamalarla birlikte Türkiye’nin tarımsal üretiminde gerçekleşen dönüşüm, üreticilerin yanında olduğunu gösteriyor. Bakan Yumaklı’nın liderliğindeki çalışmalarla tarımsal üretimde verimlilik ve kalitenin artması hedefleniyor.

İlgili Yazılar