Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İstanbulluların Mart Ayı Gündemi Araştırıldı

İstanbulluların Mart Ayı Gündemi Araştırıldı

haber haber -
15 0

İstanbul Gündemi

İPA tarafından yapılan araştırmada İstanbulluların Mart ayındaki gündem maddeleri belirlendi. Ankete katılan bin kişiye telefonla yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen verilere göre, İstanbul’un gündeminde 31 Mart yerel seçimleri ve ekonomik kriz ön plana çıktı.

31 Mart Yerel Seçimleri ve Ekonomik Sorunlar Öne Çıktı

Katılımcıların %42,7’si 31 Mart yerel seçimlerini, %32,5’i ekonomik sorunları ve %2’si ailevi meseleleri konuşulan konular arasında sıraladı. Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç da, katılımcıların %70,1’inin bayramı genellikle İstanbul’da geçirdiğini belirtmesiydi. Katılımcıların %20,1’i ise ekonomik sebeplerden dolayı bayramlarını İstanbul’da geçirdiğini ifade etti.

Türkiye Gündemi

Mart ayının Türkiye gündeminde ise yine 31 Mart yerel seçimleri ve ekonomik sorunlar öne çıktı. Katılımcıların %67’si 31 Mart yerel seçimlerinin ön planda olduğunu belirtirken, ekonomik sorunlar %22,7 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise %4,1’lik oranla İsrail’in Gazze’yi işgali yer aldı.

Kredi Kartı ve Ekonomik Durum

Katılımcıların %48’i aylık kredi kartı borcunun tamamını, %33,9’u ise asgari tutarını ödeyebildiğini ifade etti. Diğer bir dikkat çekici nokta ise, katılımcıların %47,4’ünün kıt kanaat geçinebildiğini belirtmesiydi.

Gıda ve Ekonomi

İndirime giren gıdaların tercih edildiğini belirten katılımcılar %60,9’luk bir oranla satın aldıkları gıda miktarının azaldığını ifade etti. Araştırmaya katılanların %59,1’i geçen seneye göre satın aldıkları gıda çeşidinin azaldığını belirtirken, %85,3’ü kırmızı et, %43,3’ü beyaz et, %33,7’si süt ve süt ürünlerinde azalma yaşadığını dile getirdi.

İstanbulluların Stres ve Mutluluk Seviyeleri

Ankette İstanbulluların stres seviyesi 6,3, mutluluk seviyesi ise 5,9 olarak ölçüldü. Katılımcıların %29’u yüksek sesli tartışmalara girdiğini belirtirken, İstanbul’un en büyük üç sorunu olarak ulaşım, İstanbul depremi ve ekonomik sorunlar öne çıktı.

İlgili Yazılar