Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nden Dönüş Yaptı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahire’de gerçekleştirilen D-8 11’inci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nden başarıyla dönüş yaptı. Erdoğan’ı, Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer ilgililer karşıladı.
Erdoğan’ın Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, zirveden dönüşlerinin ardından “Bugün dost ve kardeş Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilen D-8 11’inci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ni başarıyla tamamlayarak ülkemize döndük. Zirvede yaptığımız istişarelerin, aldığımız kararların ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, ayrıca paylaşımında zirveye ilişkin görüntülere de yer verdi. Türkiye’nin bölgesel ve küresel konularda aldığı kararların dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi, bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması bekleniyor.
Karşılama Töreni
Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.
Erdoğan’ın D-8 Zirvesi’nden dönüşü, Türkiye’nin bölgesel iş birliği ve diplomasi alanındaki önemini bir kez daha vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları, ülke içi ve dışında gelişen olaylarla ilgili yaklaşımını ve Türkiye’nin bölgesel barış ve istikrara verdiği önemi gözler önüne serdi.