Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. EPDK, Farklılaştırılmış Akaryakıtlarla İlgili Yeni Kararını Duyurdu

EPDK, Farklılaştırılmış Akaryakıtlarla İlgili Yeni Kararını Duyurdu

haber haber -
17 0

EPDK’nın Yayınladığı Yeni Karar Detayları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı”nı Resmi Gazete’de duyurdu. Bu karara göre, farklılaştırılmış akaryakıtlar için artık fiyat farkı uygulanamayacak.

Değişiklikler Neleri Kapsıyor?

Yayımlanan kararla birlikte, Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu’nda yer alan bazı ibarelerin ve Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni’ndeki bir hükmün yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

Yürürlük Tarihi ve Uygulamalar

Yeni kararın 15 Mayıs’ta yürürlüğe gireceği açıklandı. EPDK’den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacağı vurgulandı.

Akaryakıt Kalite İzleme Sistemleri

Açıklamada ayrıca, Türkiye’de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılandığı belirtildi. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (AKİS) ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (DAKİS) ile kalite izleme sürecinin sürdürüldüğü ifade edildi.

EPDK’nın Duyurusu

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini akaryakıta ekleyebileceğini ve bu işlem için gerekli izinlerin alınması gerektiğini hatırlattı. Bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı.

İlgili Yazılar