DSÖ ve Ortakları Kemal Advan Hastanesine Yardım Etti
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’ndeki dramatik duruma dikkat çekti. Ghebreyesus, hastaneye ulaşmalarından 2 gün sonra 5 bin litre yakıt, gıda ve ilaç teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, 3 hasta Şifa Hastanesi’ne nakledilirken, geçen hafta 4 DSÖ misyonunun İsrail tarafından reddedilmesinin hastanenin uzman personel eksikliğine neden olduğunu vurguladı.
Hastanenin Durumu Korkunç
Ghebreyesus, hastanenin çevresindeki saldırıların devam ettiğini ve oksijen kaynaklarına, jeneratörlere ve hastaların odalarının zarar gördüğünü ifade etti. Hastanedeki koşulları “gerçekten korkunç” olarak tanımlayan Ghebreyesus, sağlık hizmetlerinin korunması ve Gazze’deki şartların iyileştirilmesi için ateşkes çağrısını yineledi.
Hastane Müdüründen Açıklama
Kemal Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiyye, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine uyguladığı ablukanın sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirtmişti. Ebu Safiyye, yakıt, sağlık ve gıda malzemelerinin girişinin engellenmesi nedeniyle bölgede sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığını ve hastanenin kapısının önündeki ölü ve yaralıların tahliye edilemediğini dile getirmişti.
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus ve diğer yetkililer, Gazze’deki sağlık hizmetlerinin düzeltilmesi ve hastaların korunması için uluslararası toplumdan acil çözümler beklediklerini vurguladılar.