Mulino: Kayıplar ve Çocuklarla İlgilendi
Panama hükümetinin sözcüsü Mulino, haftalık basın toplantısında, Darien Boşluğu’ndaki son duruma dair açıklamalarda bulundu. Mulino, bu yıl içerisinde Darien Boşluğu’nda hayatını kaybeden 55 kişi olduğunu duyurdu. Aynı zamanda, bölgede terk edilmiş bulunan 180 çocuk için bakım kurumlarının ilgilendiğini belirtti.
Darien Boşluğu: Tehlikeli Geçiş Yolu
Darien Boşluğu, orman, bataklık ve dağlarla kaplı doğal hayatı koruma bölgesi olup, göçmenler için son derece tehlikeli bir güzergah olarak bilinmektedir. Pan-Amerika kara yolunun kesildiği tek nokta olan bu açıklıktan geçmek yalnızca yaya olarak orman patikaları aracılığıyla mümkündür. Göçmenler, bataklıklara saplanma ve vahşi hayvan saldırıları gibi risklerle karşı karşıya kalarak tehlikeli bir yolculuğa çıkıyorlar.
Geçmiş Yıllara Göre Azalış
Panama hükümeti, 17 Aralık tarihinde, Darien Boşluğu’ndaki göçmen faaliyetlerinin önceki yıla göre yüzde 41 azaldığını duyurmuştu. Geçen yıl 120 bini çocuk olmak üzere 520 binden fazla düzensiz göçmen, Panama’nın güneybatısındaki Kolombiya sınırındaki 266 kilometrelik Darien Boşluğu’nu geçiş yolu olarak kullanmıştı.