Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Birleşmiş Milletler, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını İnceledi

Birleşmiş Milletler, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını İnceledi

haber haber -
18 0

BM, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını Değerlendirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, İsrail’in UNRWA çalışanları hakkındaki iddialarına ilişkin soruşturma sürecinin detayları paylaşıldı.

İddiaların Son Durumu

BM’nin açıklamasına göre, 12 UNRWA çalışanı hakkında yapılan soruşturmada, İsrail’in yeterli kanıt sağlayamadığı belirtildi. Bu nedenle dosyanın kapatıldığı ve 3 kişi hakkında davalara ara verildiği ifade edildi. İşine son verilen diğer 8 kişi için ise soruşturma devam ediyor. Ayrıca, mart ve nisan aylarında dahil edilen 7 çalışandan biri hakkında da yeterli bilgi olmadığı için dava sürecinin durdurulduğu açıklandı.

OIOS Müfettişlerinin Çalışmaları

Açıklamada, OIOS müfettişlerinin İsrail yetkilileriyle görüşmek üzere İsrail’e ziyarette bulunduğu ve bu kapsamda mayıs ayında tekrar bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. İsrail’in iddialarının incelendiği süreçte, UNRWA’nın tarafsızlık ilkesini uygulamak için gereken mekanizmalara sahip olduğu vurgulandı.

UNRWA’nın Faaliyetleri

UNRWA, 1950’den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim, barınak gibi insani yardımları sağlayan bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Bugün 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlayan UNRWA, İsrail’in defalarca tesislerine zarar verdiği ve yardımları engellediği belirtiliyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in talebi üzerine, İsrail’in iddialarının soruşturulması devam ediyor ve Bağımsız İnceleme Grubu, UNRWA’nın tarafsızlık kapasitesini değerlendiriyor.

İlgili Yazılar