Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Avrupa Birliği Gençlere Binlerce Tren Bileti Hediye Ediyor

Avrupa Birliği Gençlere Binlerce Tren Bileti Hediye Ediyor

haber haber -
15 0

Avrupa Birliği Gençlere Tren Bileti Desteği Sağlıyor

Avrupa Birliği Komisyonu, “DiscoverEU” (AB’yi Keşfet) programı kapsamında 18 yaşını doldurmuş gençlere **35 bin 500** tren bileti hediye edileceğini duyurdu. Gençlere **Avrupa içinde seyahat** etme fırsatı sunacak olan bu biletler için **1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006** tarihleri arasında doğmuş olmak ve belirlenen testi başarıyla geçmek gerekiyor.

Türkiye’den 1476 Kişilik Kota Ayrıldı

Türkiye’ye **1476** tren bileti kotası ayrılırken, en fazla kota Almanya’ya verilmiş. Programa, Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra **Türkiye** de dahil olmak üzere birçok ülkeden başvuru yapılabilmesine olanak tanınıyor. Engelli ya da sağlık sorunları olan gençler, seyahatleri sırasında destek alabilecek.

Gençler Avrupa’yı Keşfetmeye Hazırlanıyor

Geçen yıl büyük ilgi gören programa Türkiye’den **21 binin üzerinde başvuru** gerçekleşmişti. **”AB’yi Keşfet”** projesi, Avrupa kıtasını tanıma fırsatı sunarak 18 yaşını dolduran gençlere Interrail bileti hediye etmeyi amaçlamaktadır. Verilere göre şimdiye kadar **1 milyondan fazla genç** 284 bin bileti kazanmak için başvuruda bulunmuş.

İlgili Yazılar