Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kültür-Sanat
  4. »
  5. AKÇAY, EDREMİT’İN LEZZET MOLASI: EGE CAFE RESTAURANT ÇORBA, PİDE VE KEBAP

AKÇAY, EDREMİT’İN LEZZET MOLASI: EGE CAFE RESTAURANT ÇORBA, PİDE VE KEBAP

haber haber -
16 0

Merhaba lezzet tutkunları! Bugün sizlere Akçay’ın gizli hazinelerinden birini tanıtmak istiyoruz.
Ege Cafe Çorba, Kebap ve Pide bölgede kendine edindiği yerle bilinen bilinen bir restaurant.
Türk Mutfağı ve Fastfood olmak üzere geniş bir menüye sahip olan bu restaurant Edremit içinde bize en çok tavsiye edilen noktalardan biri oldu.

AKÇAYIN LEZZET MARİNASI
Çocukluğumuzdan beri damaklarımıza kazınan bir gerçek var Türk mutfağı, çorbalarıyla, pideleriyle, kebaplarıyla ve sulu yemekleriyle öne çıkar. Ege Cafe Restaurant, bu geleneksel lezzetleri ustalıkla sunarak kendi deyimleri ile “Lezzeti Egede Saklı Bir Yolculuğa” davet ediyor.
Restaurant ile ilgili en ilgimizi çeken detaylardan biri Çorba, Kebap veya Pide her ürün farklı yerlerde üretiliyor ve farklı yerlerde pişiriliyor. Akçay bölgenin en taze ve organik malzemeleri kullanılarak nefis lezzetler hazırlanmaya çalışılıyor. Lezzetli hamurları ve kullanıldıkları malzemeler en çok dikkatimizi çeken detaylardan oldu. Pide çeşitlerinin odun ateşinde pişmesi ise lezzetin daha çok öne çıkmasını sağlamış. Farklı çeşitler barındıran menünün Türk mutfağında öne çıkan diğer lezzetlerinden çorba ise bir o kadar lezzetliydi. Çorba ustası ile yaptığımız konuşma sırasında kendisinin 30 yıl Topkapı bölgesinde ustalık yaptığını, sağlık sebebi ile buraya geldiğini öğrendik. Herkesin aklına gelen Bulyon kullanılıyor mu? Ürünler taze mi hazırlanıyor? Sorularına ise cevap olarak arkada bulunan imalathaneden gelen kokular ve temizce hazırlanan sakatatların görüntüsü ile karşılaştık.
Bir yan bölgede ise et ürünlerinin kasaplar ve şefler tarafından taze bir şekilde direkt tek tek ayırarak hazırlandığı bir görüntü ile karşılaştık.
Kelle Paça, İşkembe, Ayak Paça gibi lezzetlerin yanında alternatif olarak Mercimek, Ezogelin, Tavuksuyu tarzı daha genel bir kitleye hitap eden lezzetlerde barındırıyorlar.
Edremit ve Akçay bölgesi, genel kalite ve titizlik konusunda biraz geride kalmış olabilir, ancak Ege Cafe bu konuda fark yaratıyor. Edremit Körfezinde alışık olmadığımız bir kaliteyle bizleri tanıştırıyor. Bahsettiğimiz gibi Çorbalarından, Pidelerine kadar her ürünün titizlikle ve özenle işlenmesi en çok hoşumuza giden detaylardan oldu.

AKÇAYIN ÇINAR AĞAÇLARI ALTINDA BİR LEZZET DURAĞI
Ne kadar lezzetlerinden bahsetsek bile ambiyansından bahsetmemek burası için haksızlık olurdu.
Bize kalırsa burayı en özel kılan detayı doğanın içinde olması ve doğayı hiç kirletmeden konfor ile birleştirmesi oldu. Edremit bölgesinin ünlü çınarları altında sessiz ve sakin bir atmosfere sahip olan Ege Cafe Restaurant renk ve logo olarak bile yeşil renkte bir çınar ağacını tercih etmiş.
Akşam hafifçe esen rüzgar, arkada hafifçe çalan müzik ve yaprakların hışırtıları bizlere güzel bir Kuzey Ege keyfi yaşatıyor. Cafe, Restaurant ve Market içeren bu işletmede alışveriş yapabileceğiniz ve geniş bir yelpazeye sahip bir Seç Market bulunuyor. Restaurant ve Market aynı anda Sodexo, Multinet, Ticket ve Edenred (Ticket) ile ödeme yöntemi sunuyor ve bu sayede Akçay, Edremit bölgesinde gördüğümüz en geniş ödeme yelpazelerinden birine sahipler. Genel olarak baktığımız zaman yolunuz Akçay üzerinden geçecekse sizlere kesinlikle Ege Café Pide, Kebap ve Çorbayı tavsiye ediyoruz.

İlgili Yazılar