Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sanat point – Sanatpoint.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ahmet Yıldız BM Güvenlik Konseyi’nde UNRWA İçin Konuştu

Ahmet Yıldız BM Güvenlik Konseyi’nde UNRWA İçin Konuştu

haber haber -
15 0

Yıldız: Filistin’de Acı Daha Önce Görülmemiş Düzeyde

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) hakkında düzenlenen oturumda konuştu. Yıldız, Filistin’deki işgal altındaki topraklarda acının daha önce görülmemiş düzeylerde sürdüğüne dikkat çekti. Batı Şeria’da artan yerleşimci şiddeti ve gerginliğin artmasına neden olduğunu vurguladı.

Yıldız: Gazze İnsanlık İçin Bir Hakaret

Yıldız, Gazze’de modern zamanların en korkunç insan yapımı faciasıyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, yaşanan yıkım ve katliamın çok ıstırap verici olduğunu ifade etti. Açlıktan ölen insanların ve belirtilenden daha yüksek can kaybının yaşandığına dikkat çekti. Gazze’de bir neslin vahşet, öfke ve yoksullaştırma ile kurban edildiğini söyledi.

UNRWA’ya Destek Devam Edecek

Yıldız, UNRWA’nın tüm bu acı ortamda bir umut ışığı olarak faaliyet gösterdiğini ve hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti. İsrail hükümetinin UNRWA’ya yönelik karalayıcı kampanyasını sürdürdüğünü ifade eden Yıldız, ajansın Filistinlilerin geri dönme hakkı ve onurunu temsil ettiğini vurguladı. Türkiye’nin UNRWA’yı koruma sorumluluğunu güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğini belirtti.

İlgili Yazılar